Inzamelen voor de Voedselbank Giessenlanden/Zederik

Broers en Zussen,
Vanuit de diaconie is het idee opgevat om elke eerste zondag van de maand producten in te zamelen voor de Voedselbank. Het is de bedoeling om dit samen te doen met andere gemeenten in Nieuwpoort-Langerak, zodat er elke zondag goederen ingezameld worden. We willen hiermee een continue stroom realiseren, zodat de Voedselbank erop kan rekenen. Jezus gaf ons het voorbeeld om te zorgen voor de armen en droeg ons op Hem na te volgen. We vinden het belangrijk om dit mede op deze manier handen en voeten te geven. Het is de bedoeling om hier in januari 2016 mee te beginnen. Verderop vindt u een lijst met producten die de Voedselbank regelmatig in de pakketten stopt.
Om een beeld te geven wat de Voedselbank doet met de producten die we als gemeente gaan doneren hebben we Jacko de With (vrijwilliger bij de Voedselbank) gevraagd om daar iets over te vertellen: Jacko: Laat ik eerst zeggen dat ik positief verrast ben door de mededeling dat onze kerk het initiatief neemt om producten in te zamelen voor de Voedselbank! Tijdens de drie maanden die ik nu bij de Voedselbank werk, heb ik wel gemerkt hoe ontzettend belangrijk de donatie van producten (en geld) is. Het is hartverwarmend om te zien dat we heel erg veel binnenkrijgen (maar goed dat er een grote loods is). Zo krijgen we verse groenten van lokale tuiniersverenigingen, maandelijks producten vanuit allerlei basisscholen, gedoneerde producten bij winkelacties en ook regelmatig tassen vol producten uit kerken. En dat is allemaal niet voor niets, want de armoede is ook in onze regio aanwezig. En dat besefte ik me niet voor ik aan dit werk begon. Het aantal gezinnen dat een pakket ontvangt groeit bijna wekelijks (op het moment van schrijven zitten we aan ruim 90 pakketten). En zeker nu ook in onze regio vluchtelingen een plekje toegewezen krijgen, merken we dat er steeds meer van ons gevraagd wordt. Dat onze kerk (en andere kerken) zich nu ook extra in gaan zetten, is dus erg fijn!
Lijst met producten: koffie - thee - potgroenten - appelmoes - soep - pannenkoekenmix. Hierbij is veel variatie mogelijk (groot, klein, soort en merk)!
Namens de diaconie, Wim Brokking