Nieuws

Overzicht catechese

Het nieuwe rooster voor het catechese seizoen 2019/2020 is samengesteld, u vindt dit overzicht in het menu Jeugd/Catechisatie of via deze link

Nieuwsbrief Regiegroep Hereniging

De Regiegroep Hereniging NGK-GKv geeft maandelijks een nieuwsbrief uit over de ontwikkelingen in het proces van hereniging van de twee kerken.

4 november 2018 voorbedezondag
Aan de kerken van GKv en NGK is gevraagd om op zondag 4 november voorbede te doen voor kerkelijke eenheid. 

Korte film verbeeldt verhaal van kerken
De Regiegroep heeft een korte film van 3,30 minuten laten maken dat het verhaal van onze kerken laat zien: hoe een relatie kapot ging, hoe we elkaar uit het oog en hart verloren. Maar ook hoe het weer goed kan komen. De film is bedoeld voor alle GKv en NGK gemeenten en wil het verlangen dat beide kerken drijft verwoorden en onder de aandacht brengen. De Regiegroep heeft alle gemeenten gevraagd de korte film in de dienst van zondag 4 november te laten zien.

De Regiegroep Hereniging, die leiding geeft aan de hereniging van de NGK en de GKv, informeert kerkenraden en kerkleden via een nieuwsbrief over zijn plannen en activiteiten. De eerste nieuwsbrief is in week 10 (2018) verschenen. Die meldt dat er een handreiking komt om tot verzoening en herstel te komen in gemeenten waar sprake is van pijn en verdriet over de breuk van de jaren zestig of over wat er in latere jaren is gebeurd.

De Regiegroep gaat werken aan een missie voor de nieuwe kerk, die kerkleden enthousiast moet maken. 'Waar staan we voor? Hoe willen we in deze tijd kerk van Jezus Christus zijn?' De Regiegroep zegt in het proces naar hereniging nadrukkelijk het gesprek met kerken en kerkleden te willen zoeken. Die worden uitgenodigd om positieve ervaringen, maar ook zorgen en aarzelingen over de hereniging met de Regiegroep te delen. Abonneren op de nieuwsbrief kan via https://onderwegnaar1kerk.nl/

App Kerkdienst gemist

Voor u die niet in de gelegenheid bent onze kerkdiensten bij te wonen wordt de dienst rechtstreeks uitgezonden via de site van Kerkdienstgemist en is ook later te beluisteren. Op onze website vindt u hiervoor een link. U kunt nu ook de App van 'Kerkdienst gemist'downloaden om zo de dienst via uw tablet of smartphone te volgen.

Gebedspunten

Tijdens de eerste gezamenlijke dienst (Koningskerk en Bethelkerk) van 2016 lazen we uit Kolossenzen 1: 9–10 over Paulus' gebed voor de gemeente. Met elkaar hebben we een lijst van gebedspunten gemaakt. Klik op deze link om de lijst te openen.

Kinderen en het verliezen van een geliefde

KINDEREN EN HET VERLIEZEN VAN EEN GELIEFDE

Graag wil ik u als broeders en zusters informeren over iets moois. Mijn vrouw en ik hebben samen een boekje geschreven, dat allereerst bedoeld is voor kinderen, maar vast en zeker ook heel veel steun en troost kan bieden voor volwassenen.
In het afgelopen jaar, toen onze kleindochter Lotte overleed, bleek dat er eigenlijk niets op de markt is dat kinderen kan helpen als er iemand in hun directe omgeving komt te overlijden.

Toch is het sterven van een vader, moeder, opa of oma of een andere dierbare een ingrijpend gebeuren. Vaak weten volwassenen niet meer te zeggen dan: hij/zij is nu in de hemel.

Maar wat is "de hemel"?
Wat weten we daar nu eigenlijk van? Toch staan er prachtige pareltjes in de Bijbel, maar die zitten vaak verstopt. Die proberen we nu –allereerst voor kinderen- te belichten en te laten stralen.
Mijn vrouw Aline heeft de aquarellen gemaakt en ik schreef de tekst van het boekje, inclusief de verwijzing waar je het in de Bijbel kunt vinden.
Los van verdrietige omstandigheden zou dit kijk- en leesmateriaal een mooie aanvulling kunnen zijn op wat christelijke ouders allemaal in huis hebben aan kinderbijbels en (voor)leesboekjes.
Het is toch echt een gemis als wij (en onze kinderen) niet weten wat ons concreet in de hemel te wachten staat?

Daarom attenderen we u/ jou op dit vrolijke boekje dat de veelzeggende naam draagt: "Lang zal ik leven in de gloria". De ondertitel luidt: welkom in de hemel.
We hebben het in eigen beheer uitgegeven. Het kost 14,95 (exclusief eventuele verzendkosten). Het is per email alineweij@live.nl  te bestellen.
We zijn verrast door de positieve reacties. Ook boekhandel Rinnah wil het voor ons doorverkopen.
Via dit boekje hopen we anderen te kunnen helpen, vanuit de troost die we zelf ontvangen hebben in ons grote gemis.

Ds. Johan Weij, kerk van hoop (NGK)