Creche

Gezocht; nieuwe crèche oppas

Voor de crèche zijn we op zoek naar mannen/vrouwen/jongeren vanaf 16 jaar die ongeveer 2/3 keer per jaar mee willen helpen in de crèche.
Lijkt u dit wat dan graag melden bij Linda Maat.

 Tijdens de morgendiensten is er crèche voor kinderen tot ongeveer vier jaar.

Onze crèche is vrij royaal, wij hebben twee lokalen tot onze beschikking, waarvan er een wordt gebruikt om te spelen en de andere om te tekenen en kleuren als de kinderen daar zin in hebben.
Voor de allerkleinste, hebben we een aparte ruimte waar ze kunnen slapen, er zijn bedjes aanwezig.

Elke zondag spelen er rond de 15/20 kinderen in de crèche, soms iets meer soms iets minder, maar wat doen ze daar nu eigenlijk? In dit stukje willen we u weer een keertje meenemen met een ochtendje crèche. Link naar de fotoimpressie van een ochtendje crèche

Het is rond 09.15 uur als de eerste kinderen binnen komen, de crèche moeders/juffen hebben de deur al opengedaan en gezorgd dat het speelgoed klaarstaat om mee gespeeld te worden en daar wordt ook goed gebruik van gemaakt.

Sommige kinderen vinden het even lastig om afscheid te nemen van papa en mama, maar dit duurt nooit lang want er is zoveel te zien en te doen. Auto's, boekjes, poppen, glijbaan en nog veel meer! Terwijl de grotere kinderen lekker aan het spelen zijn, zijn er wat baby's die even lekker gaan slapen.

Rond 10.00 uur gaan we met z'n allen in de kring. Een maand lang wordt er elke zondag hetzelfde boekje voorgelezen, zodat de kinderen het boekje aan het einde van de maand bijna helemaal mee kunnen lezen. Bij het onderwerp, hoort elke zondag een andere kringverwerking. Dit kan bijv. iets zijn wat er meegenomen wordt of een gesprekje met de kinderen. In de kring zingen we ook altijd een paar liedjes, lees je bijbel bid elke dag en blij blij, blijven favoriet! Na het kringmoment mogen alle kinderen die dat willen aan tafel gaan zitten voor een mooie tekening of knutselwerkje. Het is altijd leuk om het verschil te zien tussen kinderen, het ene kind wil snel klaar zijn om weer verder te kunnen spelen en het andere kind blijft zo lang mogelijk aan tafel zitten. Soms eten we ook nog lekker een koekje of drinken we wat.

Rond 10.30 uur beginnen de eerste kinderen naar buiten te kijken om te zien of papa of mama er al weer aan komt. Dan als papa of mama komt, moet er soms nog snel even verstopt worden en dan is het lekker mee naar huis.

Het is een gezellige boel, waar uw kinderen van zullen genieten.

Uw kinderen zijn van harte welkom!