Catechisatie

Seizoen 2017-2018

"In de week na het startweekend van 23/24 september a.s. zullen de catechisaties van start gaan. Ook dit jaar zullen er weer 6 groepen zijn; zie voor de indeling het schema hieronder. Ondertussen is de startavond van de catechisaties geweest. We kijken terug op een goede avond waarop de catechisanten in overleg met elkaar en de catecheet hun avond + locatie konden kiezen. Nieuw dit jaar is de samenwerking met de Koningskerk (KK), ook wat betreft de catechisaties. We zien uit naar een goed catechisatieseizoen, samen met de jeugd en catecheten van de KK!

U als ouder bent van harte welkom op de Ouderavond Catechisatie op 4 oktober vanaf 19.45 uur in de 'oude school' in Waal. Ds. Hans Riemer van de KK zal op deze avond een inleiding houden rondom 'geloofsopvoeding'. Daarna zullen we in groepjes uiteen gaan om vragen te bespreken en elkaar (catecheet en ouders) op deze manier beter te leren kennen.
Allemaal hartelijk welkom, namens het catecheseteam
Judy Sterrenburg, Lida van de Koppel en Elise Sterrenburg.

Als je nog vragen of opmerkingen hebt, laat het ons weten via jeugdraad@ngk-langerak.nl

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag

1 januari en 5 maart

Groep 5 = Catechisatie – speciaal onderwijs

Voor wie:
Er komen nu 4 jongeren van 14 t/m 20 jaar. Deze jongeren gaan naar of komen van het speciaal onderwijs en aangepast aan het niveau wordt er aan deze jongeren catechisatie gegeven.
We behandelen de methode beeldboek van geloof.nu (www.geloofnu.nl)
Deze methode is speciaal gemaakt voor deze doelgroep. Binnen de Koningskerk wordt dit, tot ieders tevredenheid, al enkele jaren gebruikt.

Wanneer:
Deze wintermaanden komen wij elke maandagavond van 18.45 uur tot 19.30 uur bij elkaar. Met uitzondering van de schoolvakanties.

Wat doen we:
We bidden met elkaar, behandelen een hoofdstuk uit het boek/bijbel, praten erover, doen een verwerking en sluiten af met een lied. Zo leren we steeds meer over de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

Info: Als u denkt dat uw zoon/dochter ook voor deze catechisatie in aanmerking komt, schroom niet om dan contact op te nemen met Inge Stuij tel. 0184-602346 of email: Inge Stuij