Leden in actie

Aangemaakt om acties van gemeenteleden onder de aandacht te brengen in een categorieblog

Uitzending naar Albanië

We wonen inmiddels al weer twee maanden in Albanië. Steeds meer beginnen we te wennen aan het Albanese leven en het teamleven binnen Operatie Mobilisatie. We zijn nu vooral nog druk met de taalstudie, die voor ons beiden redelijk goed gaat. De herkenning van woorden in gesprekken en situaties begint te komen.
We worden nu ook langzaam betrokken bij het werk met kinderen met een beperking. Op maandagmiddag is er een programma voor kinderen die nog thuis wonen, hun broers en zussen en hun ouders. Op donderdagochtend wandelen we met een groep vrijwilligers mee met een aantal kinderen uit het gehandicaptencentrum.
We maken ook steeds meer contacten, bijvoorbeeld met onze buurvrouw en andere kerkleden via de jeugdgroep waar we bij aangesloten zijn. Dit helpt ons ook weer verder in de taalstudie.   www.viadurres.wordpress.com

Cycle4Life

Beste broeders en zusters,

Op 1 juni 2017 neem ik, Gerwin Roest, samen met mijn 3 teamgenoten van team Cycle4Life, deel aan Alpe d'HuZes. Naast dat het sportief een geweldige uitdading is om op 1 juni zes keer achter elkaar die berg te beklimmen, is het nog veel belangrijker om een zo groot mogelijke financiële bijdrage te leveren aan het goede doel. De missie van de organisatie van Alpe d'HuZes is het bevorderen en ondersteunen van (wetenschappelijk) onderzoek naar kanker in alle mogelijke vormen, zodat er in de toekomst niemand meer sterft aan kanker. Daar wil ik graag aan bijdragen, u/jij toch ook?

Vrijwilligerswerk op Lesbos

Wil je weten wat Jacko op Lesbos doet en hoe hij het ervaart? Volg hem dan op: http://jackooplesbos.blogspot.nl.

In de kerstvakantie ga ik met Stichting Livingstone naar het eiland Lesbos om daar samen met andere vrijwilligers liefde uit de delen onder de vluchtelingen die daar verblijven. Dat gaan we doen door voedsel uit te delen, hand en spandiensten uit te voeren, maar vooral door er gewoon voor hen te zijn. Zoals veel van jullie misschien al weten is de situatie op Lesbos niet bepaald gunstig te noemen en is de hulp hard nodig.
Ik wil jullie vragen mij en dit project op te nemen in jullie gebed. Ik denk dat het best ingrijpend zal worden en daarom stel ik jullie gebed erg op prijs. Mochten jullie me willen sponsoren of meer willen weten, dan kan je me even aanspreken of even een mailtje sturen naar: jackodewith@gmail.com. Meer informatie is ook te vinden op de website van Livingstone
Bedankt alvast! Hartelijke groeten. Jacko de With

Chantal naar Ecuador

Graag wil ik jullie op de hoogte brengen van mijn voorbereidingen op weg naar Ecuador toe met de stichting Local Dreamers. En mijn verblijf in Ecuador van februari 2017 tot juni 2017! Ik ga hier stage lopen en ga kinderen sportles, zwemles en Engelse lessen geven. De ouders van deze kinderen hebben geen geld voor een opleiding, sporten of iets dergelijks. Ik ga daarom een sponsoractie opzetten, hier horen jullie nog meer over!

De sponsoractie: Van zaterdag 27 augustus 2016 tot woensdag 31 augustus 2016 ga ik samen met 4 andere toppers die ook naar Ecuador gaan langs al onze geboorteplaatsen. We komen dus ook in Nieuwpoort kijken! We fietsen in totaal ruim 435 kilometer (zonder fout te gaan) en hebben hier 5 dagen voor uitgetrokken. Wil je mij sponsoren dat kan! En geloof me, alle kleine beetjes helpen ook enorm! Stuur mij even een privé berichtje, een Whatsappje, een mailtje, kom langs of bel eventjes! Het geld gaat uiteraard naar het project Local Dreamers waarmee ik naar Ecuador ga!
Via mijn Facebookpagina 'ChantalnaarEcuador' blijft u op de hoogte

Chantal Brokking

Anja fietst in Tanzania voor...

De tocht was warm, droog en soms uitputtend. De deelnemers hebben met eigen ogen kunnen zien waarvoor hun sponsors de portemonnee hebben getrokken. De bezoeken aan de Amref-projecten waren aangrijpend, maar leerzaam en zijn voor veel van de deelnemers een eye-opener geweest.

Om een beeld te krijgen van wat de bikers hebben meegemaakt, zijn alle foto's en dagfilms nu via deze link terug te kijken.