Gemeenteleven

Hier vindt u onder andere de agenda en informatie van diverse kringen en commissies. Met behulp van het menu aan de rechterzijde kunt u deze items bereiken.  Link naar Informatie over catechese en geloofsonderwijs 

 


 

Toerustingsavonden schriftlezing

In de brief aan de Romeinen schrijft Paulus dat mensen tot geloof komen door te horen. Hij denkt dan aan het luisteren naar het Woord van God. Natuurlijk is een preek belangrijk, maar het Woord van God begint bij de Bijbel!

In Januari en februari worden er twee toerustingsavonden verzorgd. Tijdens deze avonden delen we ervaringen en leren iets we over voorleestechnieken en over het rekening houden met beeld en geluid.

Iedereen die kan/wil (voor-)lezen, is van harte welkom. Ook (of misschien wel: juist) als je nog geen ervaring hebt. Misschien ken je wel iemand, die dit leuk zou vinden?

Wat je kunt leren?
De Bijbel is bijzonder. Want het is geen roman of triller, geen leer– of instructieboek. Nee, de Bijbel bevat een bonte verzameling van verschillende teksten: liederen, geschiedenis, (liefdes-)poëzie, brieven en profetieën. Een vraag die we ons gaan stellen is: Wat betekenen deze verschillen voor het voorlezen? Hoe lees je voor uit een brief en hoe uit een Psalm.

Een ander punt waar we aandacht voor hebben is de techniek. Hoe houd je rekening met beeld en geluid? Denken we aan de mensen, die thuis of later meeluisteren? Verstaan zij wat wij voorlezen?

Op de tweede avond is er ook aandacht voor de mededelingen! Tijdens deze avond krijgen we uitleg over waar je op moet letten. Bijvoorbeeld de microfoon, of de rust tijdens het spreken en wat te doen wanneer je "even" je tekst kwijt bent! Dit en meer gaan we in een ontspannen sfeer oefenen.

Wanneer?
De planning is dat we dinsdagavond 23 januari en 27 februari om 20:00 beginnen. De eerste avond is in de Oude School, de tweede mogelijk in een kerkgebouw (dit stemmen we nog af).

Ds. Hans Vel Tromp