Gemeenteleven

Hier vindt u onder andere de agenda en informatie van diverse kringen en commissies. Met behulp van het menu aan de rechterzijde kunt u deze items bereiken.  Link naar Informatie over catechese en geloofsonderwijs

De MICHA cursus

Er wordt dit najaar voor de leden van de Bethelkerk en Koningskerk een Micha cursus gegeven.
De profeet Micha schrijft in Micha 6 vers 8:

"Er is jou, mens, gezegd wat goed is, je weet wat de HEER van je wil:
Niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten
en nederig de weg te gaan van je God".

Micha Nederland is een landelijke organisatie die opkomt voor gerechtigheid. De organisatie verbindt, inspireert en activeert kerken om actief christen te zijn in deze wereld. De Micha cursus wil laten zien hoe we als gemeente en als individu kunnen groeien in: goed en recht doen, door betrokkenheid bij mensen en zorg voor de schepping. Onze omgang met het milieu, de gedachten over kwetsbare mensen in de samenleving, de spullen die je koopt: het doet ertoe! Maak het verschil tussen verbondenheid en eenzaamheid, tussen duurzaamheid en uitputting, tussen helpen en laten verkommeren. Zie ook www.michanederland.nl

De Micha Cursus heeft vijf bijeenkomsten en een praktijkdag.
De bijeenkomsten worden gehouden op de volgende woensdagavonden:
17 oktober, 31 oktober, 14 november, 28 november en 16 of 23 januari.
De praktijkdag zal zijn op 12 of 19 januari (in overleg)

De cursus wordt gehouden in "de Oude School"
De inloop met koffie en wat lekkers is om 19.30 uur. We starten om 20.00. De avonden zijn om 22.00 uur afgelopen.

Heb je belangstelling voor de cursus? Meld je aan bij één van ons.
Het minimaal aantal deelnemers is 8 en het maximaal aantal deelnemers is 15 personen.

Voor vragen over de cursus kun je contact met ons opnemen. We zien er naar uit om met elkaar aan de slag te gaan en elkaar te inspireren.

Hartelijke groeten,
Willie Vonk en Nelie Slob

Kamperen de Koekoek

Iedereen is ook dit jaar weer van harte uitgenodigd om samen met de broers en zussen van de Koningskerk het campingleven op te snuiven! U kunt ervoor kiezen om van vrijdag 18 mei tot maandag 21 mei te kamperen, maar u kunt natuurlijk ook gezellig aanschuiven bij de barbecue van zaterdagavond!
Voor iedereen die van gezelligheid en kamperen houdt, organiseren we een kampeerweekend voor jong en oud. Tijdens Pinksteren (eerder of later mag natuurlijk ook) kunt u neerstrijken op Camping 'De Koekoek'. Iedereen die wel van gezelligheid, sport en spel, maar niet van een luchtbed houdt, is de hele zaterdag 19 mei welkom.
Aan het einde van de middag gaan we lekker barbecueën. Iedereen is hiervoor van harte uitgenodigd. Om 17.00 uur steken we de barbecues aan.
U kunt zich tot 5 mei opgeven voor het barbecueën. We hebben het grote veld, direct bij de receptie, op de camping gereserveerd. Bij aankomst graag zelf aanmelden en afrekenen bij de receptie. Voor informatie over de camping zie www.campingdekoekoek.nl. Ook daggasten graag zelf aanmelden en afrekenen bij de receptie (behalve tijdens de barbecue).
Voor vragen of aanmeldingen: emildees@gmail.com

Zijn de armen dit jaar goed getraind? Heeft u gewerkt aan uw glijtechnieken en kan u niet wachten om aan de start te verschijnen? Dan hebben wij goed nieuws!

SJOELCOMPETITIE 2018

Onze sjoelcompetitie is namelijk ook dit jaar weer een feit!
Wij hopen jong en oud te kunnen verwelkomen in het jeugdhonk voor een gezellig, maar ook spannend potje sjoelen.
Wij zorgen dat alles klaarstaat na de ochtenddienst.

U kunt ook gezellig langskomen voor een kop koffie en wat lekkers. Dit jaar is er een volwassencompetitie en een jeugdcompetitie, met in elke categorie een mooie prijs. Opgeven is niet noodzakelijk, maar wel handig voor onze inkopen.
U kunt dit doen via het opgaveformulier in de hal of via ons e-mailadres ngk.teamo@gmail.com

Vanuit principe bekostigen wij dit evenement zelf. Wij vinden het belangrijk om iets te
Doen voor de gemeente, maar ook voor de mensen hierbuiten. Daarom zet ten wij een
Fooienpot neer, waarvan wij de opbrengst willen doneren aan timon, een stichting die
Zich inzet voor onze mede- jongeren en ons ook persoonlijk aan het hart ligt.

Wij hopen u te ontmoeten op zondag 18 maart!

Team-O

Toerustingsavonden schriftlezing

In de brief aan de Romeinen schrijft Paulus dat mensen tot geloof komen door te horen. Hij denkt dan aan het luisteren naar het Woord van God. Natuurlijk is een preek belangrijk, maar het Woord van God begint bij de Bijbel!

In Januari en februari zijn er twee toerustingsavonden verzorgd door ds. Hans Vel Tromp. Tijdens deze avonden hebben we ervaringen gedeeld en iets geleerd over voorleestechnieken en over het rekening houden met beeld en geluid.

De Bijbel is bijzonder. Want het is geen roman of triller, geen leer– of instructieboek. Nee, de Bijbel bevat een bonte verzameling van verschillende teksten: liederen, geschiedenis, (liefdes-)poëzie, brieven en profetieën. Een vraag die we ons gaan stellen is: Wat betekenen deze verschillen voor het voorlezen? Hoe lees je voor uit een brief en hoe uit een Psalm.

Een ander punt waar we aandacht voor hebben is de techniek. Hoe houd je rekening met beeld en geluid? Denken we aan de mensen, die thuis of later meeluisteren? Verstaan zij wat wij voorlezen?

Op de tweede avond is er ook aandacht voor de mededelingen! Tijdens deze avond krijgen we uitleg over waar je op moet letten. Bijvoorbeeld de microfoon, of de rust tijdens het spreken en wat te doen wanneer je "even" je tekst kwijt bent! Dit en meer gaan we in een ontspannen sfeer oefenen.