Foto's

Schikking Eeuwigheidszondag

Startzondag - Samen bouwen

Bevestiging van ambtsdragers: Temidden van een veelkleurige gemeente mogen jullie weten dat je gedragen wordt door God onze Vader en aangevuurd door de Heilige Geest.

Pinksteren. Dit boeket verbeeldt het vuur van de Heilige Geest. De zeven geel/oranje bloemen verwijzen naar de zeven gaven van de Geest (Jesaja 11:1). De vier grote bladeren staan voor de vier windstreken. Door de werking van de Geest zijn er nu wereldwijd veel volken die belijden: Jezus Christus, Zoon van God, Verlosser.

PASEN
Licht – straalt - door de open poort - van het graf
een stem – noemt - je naam - nieuw leven begint

 

40dagentijd GOEDE VRIJDAG We zien onder het kruis rode rozen als symbool voor het bloed van Christus dat in de aarde druppelt.

Witte donderdag

40dagentijd: Mens onder ons, Met de dood in je ogen Leer wat het is: Leven bevrijden Van de macht van het kwaad, Als God met ons. Leven breekt door de dood, Met witte bloemen van geloof En groene levenskracht.

40dagentijd Vandaag gaat het over Petrus. Hij reageert vurig op de woorden van Jezus, dat zijn leerlingen hem die nacht zullen afvallen. In de schikking zien we drie felle, harde bloemen die de stevige taal van Petrus weergeven. Daarbij rechtopstaand blad als een zwaard.

40dagentijd Na de vragen die we Jezus horen stellen aan de farizeeën, wordt het stil. In dit opgelegde zwijgen worden de plannen beraamd om Jezus monddood te maken, ja, om hem te doden. Als teken van de stilte zien we bloemen die dichtgebonden zijn. Daarbij staat een witte, open bloem symbool voor de Messias: teer en toch vol kracht.

40dagentijd. Deze derde zondag gaat de bloemschikking over de gelijkenis van de onrechtvaardige pachters. Aansluitend vertelt Jezus over de afgekeurde steen die tot hoeksteen wordt. In de poort zien we deze steen verbeeld met mos. De druiven en het kruikje staan symbool voor de wijngaard.

40dagentijd. Deze bloemschikking vertelt iets over Jezus die de geldwisselaars en handelaren uit de tempel jaagt. De fel gekleurde bloemen staan symbool voor de felle woorden die Jezus gebruikt. Aan de andere kant staan witte tulpen in het mos, zij stralen rust uit en vertellen over een plaats van gebed.

40dagentijd Jezus rijdt Jerusalem binnen op een ezel. Er wordt geroepen en gejuicht. De verwachtingen zijn hoog gespannen. Hij is de gezegende die komt in de naam van de Heer. De komst van de koning brengt zegen mee voor de mensen…, alleen anders dan verwacht. Als teken van zegen zien we in de poort grote bladeren als zegenende handen